Harjoitteet: Kahden & kolmen hypyn sarja sekä kepit.

Ensin otettiin kahden hypyn sarja (hypyt suorassa linjassa peräkkäin), joista ensimmäinen tehtiin luoksekutsuna ja jatkettiin lähettämällä koira seuraavalla esteelle. Tämä meni todella hyvin heti alusta asti! Taika jo haki katseellaan seuraavaa hyppyä ja ilmeisesti omat käskyt oli myös ajoissa. Joskus aikanaan Auran kanssa sain niin paljon noottia myöhässä olevista käskyistä, että jotain sentään jäänyt päähän :D. Toisen hypyn lähellä oli putki ja Taika sitä katseli toiveessa päästä rymistämään läpi vaan eipä tällä kertaa saanut siihen lupaa.

Kolmen hypyn sarja aloitettiin samalla tavalla kuin edellinen harjoitus. 1. ja 3. este olivat samat, mutta vastakkaisesta suunnasta. Koira kutsuttiin ensimmäisen hypyn yli, lähetettiin toiselle, kierrätettiin (heh) esteen ympäri ja lähetettiin takaisin ensimmäiselle esteelle. Ensimmäinen kerta meni täysin nappiin. Kaksi seuraavaa kertaa minun rintamasuunta näytti kolmannesta esteestä ohi, joten koira kauniisti kaarsi kolmannen ohi, kuten ohjaajan ruumiinkieli kertoikin. Kun sain itseni oikaistua nenä ja kroppa menosuuntaan, ei este enää tuottanutkaan ongelmaa.

Kepit menivät aikaisempaan tyyliin - joskin lakkasin ohjaamasta koiraa peruuttamalla ja käänsin itseni nenä menosuuntaan. Peruuttamalla en vaan ehdi liikkua mihinkään kun Taikalla on niin hirveästi vauhtia. Pieni hyytyminen tapahtuu keppien loppupäässä koiralla. Mietinkin teinkö itse jotain eri tavalla kuin alkupäässä, mutta kouluttajan mukaan oma ohjaamiseni tapahtui koko ajan samalla tavalla. Edelleen... Harjoitusta, harjoitusta ja harjoitusta - etenkin ohjaajalle!

Olin todella tyytyväinen treeniin - Taika oli motivoitunut tekemään. Huomasin myös miten pieneen virheeseen omassa kulkusuunnassani se reagoi. Eniten tyytyväinen olin siihen, että huomasin itse tekemiäni virheitä. Hyvä hyvä! Ensi viikolla tiedossa on ainakin kontaktien opettelua. Pysäytyskontakteilla mennään...