Harjoitteet: Putki, pussi, kepit, hyppy + pussi, pituus.

Edellisestä kerrasta viisastuneena oli Taika treenipäivän lenkittämättä ja kaksi edellistä ruokaa olin pienentänyt. Tämä näkyikin selkeästi koiran innossa tehdä.

Putkena käytettiin ensimmäistä kertaa mustaa putkea - aiemmin käytössä oli ollut punakeltainen putki. Taikalle ensimmäinen kerta aiheutti hieman ihmetystä, mutta koira tuli ensimmäisellä lähetyksellä silti läpi. Ilmeisesti putkeen oli jäänyt myös edellisen koirakon sinne heittämien namien hajut, jotka olisivat myös olleet mielenkiintoisia umpiahneelle koiralle. Ensimmäisen kerran mentyään läpi, ei putki enää tuottanut ongelmaa.

Pussissa jatkoimme siitä mihin edellisellä kerralla jäimme. Pussin suu oli jo lähes täysin kiinni, mutta koira meni sitä yhtä innokkaasti kuin aiemminkin. Olen tästä erittäin positiivisella mielellä, koska Taika monesti jännittää uusia asioita - pussi ei silti ole missään vaiheessa ollut kummastus.

Keppejä harjoittelemme pystykeppeinä - olen niitä jo kesällä ruvennut pystyinä opettamaan. Damin ja Auran kanssa keppien tekeminen on ollut puuduttavaa koiralle enkä ole onnistunut niitä motivoimaan innostumaan opetteluvaiheesta. Taika puolestaan oli aivan intopinkeänä niiden tekemisestä ja rupesi jo parhaansa mukaan hakemaan rytmiä niiden tekemiseen. Vauhtia on enemmän kun taitoa enkä millään meinaa ehtiä ohjaamaan koiraa oikea-aikaisesti rytmin säilyttämiseksi. Harjoitusta, harjoitusta ja harjoitusta - etenkin ohjaajalle.

Pituutta otettiin ensin luoksekutsuna, jonka jälkeen jo lähdettiin koiran ja esteen puolesta välistä ja sitten taas yhtä aikaa koiran kanssa. Taikalla on valtavan pitkät hypyt, joten eipä ollut tarvetta ponnistaa vauhtia esteestä.